Capcito

Ett ungt fintech bolag som räknar ut vilken risk ett visst bolag har.

Capcito erbjuder nu företagslån på upp till 2.000.000 kronor.

Allt fler banker väljer att ingå samarbeten med fintech-utmanare. Ett bra exempel är samarbetet mellan fintech-bolaget Capcito och banken SEB, som investerade i bolaget hösten 2017. Fredrik Ljungblad, Invest Manager på SEB Venture Capital säger: – Det är det bästa av båda världar. Capcito är ett ungt och framåtriktat bolag, med modern teknologi, som utmanar en etablerad bransch tillsammans med den tyngd, kompetens och varumärke som vi har hos på SEB.

Fredrik Ljungblad, Invest Manager på SEB Venture Capital har under sina 26 år på SEB haft varierande roller på storbanken. Mellan 2017 och 2019 arbetade han som segmentsansvarig för SME Segmentet i Sverige, med fokus på värdeerbjudandet för Sveriges företagare och att aktivt hitta förbättringsmöjligheter som skapar en enklare vardag för företagarna.

Capcito finansieras och delägs av SEB Venture Capital, Collector Ventures samt Galjaden Invest, som var första externa investeraren i Capcito. Capcito är såklart registrerade hos Finansinspektionen.